pondělí 4. srpna 2014

1. 8. 2014 - AZ Havířov - Polska U20 #shootoutsummer2014

Jak jsem se zmiňoval ve včerejším příspěvku, hokejové léto přináší kromě řady přípravných utkání také nudu na tribunách a povětšinou také na ledě. Jednou z mála zajímavých věcí bývá zařazení soutěže v samostatných nájezdech po konci utkání, přičemž tato hokejová disciplína je dle mého divácky velice atraktivní (sám ji mám velice rád) a je se aspoň na co koukat.

Proto jsem se rozhodl se tu jednu z mála zajímavých věcí na přípravných hokejových zápasech zaznamenat. A rovnou z toho udělat takovou malou soutěž. Normálně by soutěž měla být určena divákům/čtenářům, ale já se pokusím odměnit tentokráte tu druhou stranu. Samotné hráče. A jelikož se mi nechce nahánět hráče hostujících týmů po Polsku, Francii, někde v Žilině a všude jinde, kde hrajeme, bude se to týkat jen hráčů mého srdcového AZetu.

Zatím nad samotnou podobou určení vítěze o nejhezčí hokejový nájezd léta 2014 uvažuji, ale máme ještě dostatek času. Zbývají nám 4 domácí zápasy a myslím, že vedení ještě nějaký zápas doma přidá.

Vraťme se ale k zápasu AZ s polským výběrem do dvaceti let. Ten byl domluven poměrně pozdě a zařazen do již poměrně nabušeného rozpisu přípravy. Vzhledem k věku hostujícího týmu pak byla upravena adekvátně i naše sestava a tak šanci dostali převážně místní naděje doplněné o zkoušené hráče a některé místní oblíbence.

Hokej nebyl nikterak pohledný, ale nakonec se domácí radovali z vítězství v poměru 3:2. V hale byl cca půl zápasu klid, poté se převážně mladší osazenstvo publika pustilo do povzbuzování svého týmu, k němuž se občas přidal i zbytek z cca tisícové návštěvy. Hostující fanda dorazil jeden a několikrát svůj tým taktéž povzbudil.


Samostatné nájezdy se pak zdály nekonečné, kdy až zásluhou Tondy Pechance mělo publikum možnost vidět jedinou trefu a Havířov tak vyhrál 1:0. Nutno podotknout, že trefa to byla povedená. :)

Žádné komentáře:

Okomentovat