neděle 3. srpna 2014

31. 7. 2014 - AZ Havířov : HC Vítkovice - 1. přípravné utkání pro oba týmy ...

Po poměrně dlouhém hokejovém půstu (pokud nepočítám různé reprezentační a NHL přenosy v televizi) se fanoušek tohoto nejrychlejšího kolektivního sportu z Havířova a širšího okolí mohl v tamním svatostánku zúčastnit prvního přípravného mače, k němuž si domácí AZet pozval sousední extraligové Vítkovice.

Díky perfektní propagaci havířovských, která trvala neuvěřitelných 30 dní a den co den přinášelo něco nového, se podařilo do hlediště nalákat téměř 3500 diváků, z nichž byla většina oděna v bílém. Z toho bylo evidentně cca 150 vítkovických v sektoru hostí, kteří přijeli svůj klub podpořit hlasivkami, ale taktéž menší prezentací. Kolik bylo hostujících příznivců mimo jim vyhrazený sektor v ochozech si nedovolím odhadovat.
3483 diváků si našlo v poslední červencový den cestu na havířovský zimák
Každému již od počátku muselo být jasné, že atmosféra bude hrát, na rozdíl od poměrně křečovitého a nepřesného hokeje, prim. A ačkoliv se hosté snažili, tak havířovské publikum opanovalo všechny třetiny. Domácí fandové se ale kromě poctivého fandění připravili i po ultras stránce a nachystali si hned trojici větších i menších prezentací. 

Hlavní byla celotribunová kartoniáda doplněná o igelitovou plachtu s příznivcem AZetu a transparent poukazující, o čem že to jde v tomto utkání. Druhá menší malůvka a transparent poukazovali na údajnou mentalitu vítkovických fandů a třetí prezentace v podobě transparentu zřejmě vyjadřovala přání místního publika, aby už konečně přišel sníh a vánoce, protože v tom horku se hokej prostě hrát nedá.


Vítkovičtí se pak prezentují kreslenou vlajkou "Ostrava" a plachtou HCV, podsvícenou stroboskopy. Vše vypadá povedeně a utvrzují, že v extralize po stránce prezentací patří ke špici. To samé se bohužel nedá říct o jejich repertoáru, v němž nalezneme 5 stále se opakujících, velice jednoduchých, pokřiků.


S koncem zápasu bylo jasné, že hosté si odvezou pomyslnou sportovní výhru, ačkoliv o ní v přípravných zápasech moc nejde. Dnes šlo spíš o to se hokejem a především fanděním se bavit, potkat známé tváře, s nimž se jeden delší dobu neviděl a ukázat, že ačkoliv na ledě rozdíl jedné ligy vidět docela byl, v hledišti mají extraligoví stále co dohánět.

Po konci zápasu si pak vedení hokejového Havířova nachystalo akci ve stanu, kterou nemůžu hodnotit, jelikož lilo jako z konve a tak stan místo zábavy sloužil převážně jako provizorní úkryt. Celkově se akce povedla a všichni domů museli odcházet spokojeně. 

Žádné komentáře:

Okomentovat