úterý 19. srpna 2014

16. 8. 2014 - HC Slezan Opava - AZ Havířov (O pohár RT Torax): Pohárový hattrick ...

V sobotu 16. srpna se na porubském zimním stadionu odehrálo finále turnaje O pohár RT Torax. V něm se setkaly celky Opavy a Havířova, který zatím v tříleté historii turnaje ve finále nechyběl, ba co víc - turnaj v předešlých dvou ročnících vyhrál a měl tak šanci završit tímto utkáním "Pohárový hattrick".

Fanoušci Havířova na utkání cestují společně autobusem a na místě se jich v sektoru vyhrazeném pro aktivně fandící AZeťáky schází přibližně stovka. Na straně Opavy jsou to jedinci a o nějakém aktivním fandění se bavit nemůžeme. 

Zápas má dramatický spád, kdy ale ke konci utkání se pomyslná miska vah přiklání na stranu havířovských a ti vyhrávají stejným poměrem jako o den dříve s polským celkem, tedy 3:5. Cenu pro nejlepšího útočníka si pak odnáší hráč s číslem 61 na dresu, Tomáš Jiránek z AZetu. 

Zpátky ale k fandění. Opavští, jak již bylo psáno, se projevili maximálně po gólu. Havířov se pak snaží fandit po celé utkání, ovšem je vidět, že se stále jedná o přátelák a tak to není ono. Absence speakera taktéž moc nepomáhá. Konec utkání je ale přeci jen lepší, čemuž jistě dopomáhá vidina toho, že tamní turnaj za svou tříletou historii nepoznal jiného vítěze. Po závěrečné siréně je odpáleno několik červených stroboskopů a máváno dvěma velkými vlajkami.

Nájezdy se tentokrát nejely a tak série videí #shootoutsummer2014 bude pokračovat až po dnešním utkání se Žilinou. Na videu jsou zachyceny některé momenty z tribun, ale i z ledu, přičemž valnou část videa tvoří závěrečná děkovačka a oslava "hattricku".


Žádné komentáře:

Okomentovat